Gambar Hiasan Rumah Ala Inggeris Style

Advertisement
Britain pernah menguasai negeri Malaysia dan meninggalkan pelbagai budaya, dan gambar hiasan rumah ala Inggeris style disukai oleh rakyat Malaysia sebagai deco rumah yg kelihatan mewah dan selesa. Masyarakat Inggeris kini mengamalkan kebebasan yang menjejaskan keinginan pemilik rumah untuk meluahkan idea dan imaginasi dalam reka bentuk rumah.

Rumah Inggeris style identik dengan privasi dan kemewahan yang dibuat oleh para arsitek dan desainer. Dalam hiasan rumah ala inggeris style terdapat beberapa ciri-ciri yang tidak patut dilepaskan antaranya ialah:

Gambar Hiasan Rumah Ala Inggeris Style


1. Pagar Rumah Yg Tinggi

Pagar tinggi yang merupakan ciri rumah ala Inggris yang bertujuan untuk mengekalkan privasi pemilik rumah untuk melakukan amal secara bebas di rumah. Secara umum, pagar ini diperbuat daripada struktur konkrit atau simen sehingga dinding menjadi kukuh dan kuat, mempunyai bentuk kotak dan ketinggian lebih daripada 2.5 meter.

2. Kebun Atau Taman Yg Luas

Deco rumah ala english style untuk luaran mempunyai kebun atau taman yang luas dengan rumput hijau untuk memberikan suasana fresh dan comel. Untuk memunculkan kesan Britain pada rumah cuba menanam tulip dan mawar. Taman rumah boleh dihiasi dengan perhiasan gaya Eropah yang unik.3. Cat Dinding Warna Putih, Krim dan Kuning
Cara menghias rumah ala Inggeris selanjutnya, masyarakat British cinta kemewahan jadi pilihan warna cat dinding iaitu putih, krim dan kuning. Warna-warna disenyapkan juga dicat pada pagar dan siling.4. Perabot Besar
Rakyat Inggeris cinta perabot rumah yang besar dan dihiasi dengan ukiran. Perabot bersaiz besar iaitu : sofa, meja, kabinet, meja makan, dan katil untuk tidur. Hiasan rumah ala Inggeris untuk pilihan warna perabot iaitu coklat, putih, krim dan kuning.

5. lantai Kayu
Lantai kayu meningkatkan penampilan hiasan dalaman rumah ala Inggeris kerana ia mewujudkan kesan alam. Lantai kayu yang dibuat oleh digilap atau lacquered, lantai kayu juga sesuai jika dicat dengan warna putih.

Itulah beberapa contoh gambar hiasan dalaman rumah ala inggeris style yang kami boleh berkongsi pada perjumpaan ini.

0 Response to "Gambar Hiasan Rumah Ala Inggeris Style"

Catat Ulasan