Cara Nak Cari Rumah Sewa Yang Mudah Dan Murah

Advertisement
Bagaimana cara nak cari rumah sewa yang mudah dan murah akan menjadi panduan untuk anda dan keluarga mendapatkan tempat tinggal selesa dan comel sesuai dengan impian. Harga tanah dan rumah-rumah saat ini adalah lebih mahal terutama di Johor Bahru, Melaka, Bangi, Kuantan, Ipoh, Labuan, Puchong, Putra Jaya, dan Shah Alam membuat orang sukar untuk mempunyai tempat sendiri.

Bagaimana cara mudah mencari rumah sewa yang comel adalah penting untuk diketahui, kerana sekarang banyak penipuan, rumah sewa tidak cantik, harga sewa yang terlalu mahal dan masalah lain.

Cara Nak Cari Rumah Sewa Yang Mudah

5 Step Cara Mudah Cari Rumah Sewa


1) Cari Rumah Sewa Di Internet

Anda boleh melawat beberapa laman web direktori rumah sewa di kawasan yang anda hendak anda targetkan iaitu mudah.my, homes.trovit.my dan ibilik.my. Anda hanya perlu taip dalam carian kemudian keluar senarai rumah-rumah yang boleh disewa. Sebagai contoh, jika anda ingin menyewa sebuah rumah di melaka, kemudian cari rumah sewa melaka, maka result keluar di layar.

Cara nak cari rumah sewa yang harus dikerjakan, Anda perlu melihat tarikh penulisan itu telah dibuat, jika ia telah lebih daripada satu tahun kemungkinan rumah itu disewakan kepada orang lain. jika anda baru sahaja ditulis, kemudian menghubungi pemilik rumah untuk membuat urus niaga.

2) Lihat Langsung Rumah Yang Disewa

Cara mudah nak cari rumah sewa murah kedua adalah jika anda telah menyeru pemilik rumah atau orang yang menyewakan rumah, maka Anda tidak tergesa-gesa untuk membuat tawaran harga kerana dia akan memberikan harga sewa yang mahal. Anda mengatakan bahawa saya masih membandingkan dengan rumah sewa kos rendah lain-lain, dengan tujuan untuk menurunkan harga sewa rumah.

3) Jangan Tergesa-Gesa Untuk Membayar Uang Deposit

Ramai orang yang tergesa-gesa untuk membayar uang deposit selepas melihat gambar rumah sewa murah yang cantik, comel dan selesa, ingat penipuan sering berlaku di Internet. Kami mengesyorkan bahawa anda tidak membuat bayaran deposit sebelum melihat sebuah rumah sewa secara langsung dan terdapat satu surat perjanjian yang ditandatangani dengan duti setem dan saksi.

4) Pertimbangkan Kawasan Rumah Sewa

Sebelum anda menyewa rumah adalah dinasihatkan untuk melihat sekeliling kawasan tersebut, terletak berhampiran dengan sekolah, masjid, pasar, jalan raya dan lain-lain.

5) Cek Kelengkapan Rumah Sewa

Bagaimana cara nak cari rumah sewa yang murah, selesa dan comel yang terakhir, tengok kelengkapan di sewa rumah, iaitu parkir, bilik tidur, ruang tamu, bilik mandi, dapur, sumber air dan yang lain. Dan bertanya apabila hujan apakah rumah sewa tersebut tidak bocor ?

0 Response to "Cara Nak Cari Rumah Sewa Yang Mudah Dan Murah"

Catat Ulasan