Cara Buat Rumah 2 Tingkat Kukuh Comel Dan Selesa

Advertisement
Anda mesti mempunyai rumah impian mempunyai sebuah rumah teres atau rumah banglo sebagai istana yang dimiliki oleh raja dan ratu. Anda boleh mencapai impian itu dengan mengamalkan cara buat rumah 2 tingkat yg kukuh, comel dan indah sebagai tempat tinggal yang selesa dan sihat.

Pelan rumah 2 tingkat mudah didapati di internet, pelbagai laman web rumah telah muncul bersama-sama dengan kebangkitan perniagaan hartanah. Anda boleh memilih pelan rumah teres dua tingkat dengan 4 bilik tidur tempat yang selesa untuk seisi keluarga. Reka bentuk rumah teres 2 tingkat boleh direka mengikut impian anda dan keluarga anda, jika anda menggunakan gaya yang elegan, moden, mewah atau sederna ?

Cara Buat Rumah 2 Tingkat

Jika anda mempunyai kesukaran dalam mereka reka bentuk rumah 2 tingkat maka kita akan berkongsi pada ketika ini mengenainya supaya anda dan keluarga anda boleh hidup bahagia setiap hari.

Kelebihan reka bentuk rumah 2 tingkat dengan 4 bilik tidur itu menjadi tempat tinggal yang aman, luas dan menyeronokkan untuk keluarga kecil (suami dan isteri dengan 2 kanak-kanak). Kerana 4 bilik tidur menjadi faktor penting, merancang reka bentuk kediaman memberi tumpuan kepada binaan bilik tidur. Setiap ahli keluarga akan mempunyai privasi dalam menjalankan aktiviti-aktiviti mereka di dalam bilik tidur, jika direka dengan betul ia akan menjadi tempat rehat yang tenang.

Cara Buat Tapak Asas Rumah 2 Tingkat Yg Kukuh

Salah satu perkara yang penting dengan cara untuk rumah dua tingkat adalah pemilihan tapak asas rumah yang kukuh. Pertimbangkan jenis tanah dan ketumpatan, jika tanah mempunyai struktur yang keras boleh memilih tapak asas dengan beberapa jenis seperti saiz kecil, jika tanah yang lembut kemudian pilih jenis yang mempunyai tapak asas yang kukuh seperti calar ayam.

Seni bina rumah teres atau rumah banglo 2 tingkat boleh memilih bahan-bahan yang berkualiti untuk tapak asas rumah supaya jumlah beban bangunan berat boleh disokong dengan baik, oleh itu ia adalah perlu untuk menentukan jenis dan saiz asas itu dapat mengekalkannya.

Cara Pembinaan Rumah 2 Tingkat

Bagaimana cara membuat rumah 2 tingkat yang mudah untuk mengekalkan dan menjaga kebersihan dengan memilih perabot yang berjumlah sedikit tetapi menyokong aktiviti-aktiviti harian, perabot ruang tamu seperti meja, sofa, permaidani, candelier dan pasu.

Anda mesti teliti dan berhati-hati dalam menggabungkan kombinasi warna untuk cat dinding dengan warna-warna cerah, terang dan hangat.

Tambahan pula, dalam cara buat rumah dua tingkat anda harus mampu mengemukakan nilai estetika rumah dua tingkat supaya rumah itu tidak kelihatan kaku memandangkan semua orang, contoh cara adalah untuk memilih ukiran yang menarik dan tersendiri di pagar, pagar besi, pintu dan lain-lain.

Terakhir, cara buat rumah 2 tingkat ini adalah kerja yang serius kerana kita perlu menyesuaikan diri dengan keperluan dan kehendak ahli keluarga, menentukan dalam fikiran dan tuangkan dalam pelan lantai rumah, apa yang jumlah bilik di tingkat pertama? Seterusnya mentakrifkan apa! Adakah di tingkat 2. Beberapa bilik penting adalah ruang tamu, bilik tidur, dapur dan bilik mandi. Bilik sekunder seperti ruang makan, ruang tamu (TV), balkoni, taman, teres, garaj kereta dan kolam ikan.

0 Response to "Cara Buat Rumah 2 Tingkat Kukuh Comel Dan Selesa"

Catat Ulasan