Cara Bina Rumah Di Atas Tanah Sendiri

Advertisement
Cara Bina Rumah Di Atas Tanah Sendiri - Anda pasti ingin mempunyai rumah yang cantik dan selesa, bukan ? Walau bagaimanapun, harga rumah pada tahun 2016 akan menjadi lebih mahal kerana harga tanah dan bahan binaan yang terlalu tinggi. Namun, rumah kepada beratus-ratus hingga jutaan Rm, semua habis dibeli oleh pengguna.

Sebab itu saudara harus tahu tentang bagaimana cara membina rumah atas tanah sendiri, jika belum punya tanah maka saudara harus membeli tanah kemudian membina rumah sesuai dengan reka bentuk rumah yang diinginkan, apakah rumah teres, rumah banglo dan lain-lain.

Cara Bina Rumah Di Atas Tanah Sendiri


Bagaimana cara membina rumah dengan saiz yang besar pada harga yang rendah akan menjadi satu penyelesaian bagi saudara yang mempunyai dana atau simpanan yang tidak sampai berjuta-juta RM, kerana dengan membina rumah sendiri maka harga adalah lebih murah daripada rumah-rumah yang sudah selesai.

Cara Bina Rumah Di Tanah Sendiri

Kami akan share informasi bagi saudara yang ingin mendapatkan pinjaman dana yang bebas dari riba untuk membina rumah atas tanah sendiri. 1. Simpan

Penjimatan untuk membina sebuah rumah di masa depan adalah salah satu cara yang anda boleh memohon. Anda mesti mengetepikan gaji setiap bulan untuk simpanan, seperti 25 peratus daripada gaji.

Contoh: Jika gaji anda setiap bulan = RM 5K, maka setiap bulan anda menyimpan dengan RM1,6K. Dalam masa 5 tahun kemudian simpanan anda untuk membina sebuah rumah = RM100K.

Anda boleh menyimpan wang dalam bentuk dinar mata wang supaya tidak ada penurunan dalam nilai pertukaran wang yang anda simpan, dinar mata wang (emas) mempunyai nilai yang sama pada masa hadapan.

2. Meminjam Dana Kepada Saudara-Mara dan Rakan-Rakan

Meminjam dana kepada bank-bank pasti akan membuat anda terjebak pada riba, kami mengesyorkan kepada anda agar meminjam dana daripada saudara-mara dan rakan-rakan yang kaya. Dengan prinsip amanah supaya mereka akan memberikan pinjaman kepada anda tanpa riba sama sekali. Tetapi ingat, anda perlu membayar hutang secara ansuran secara tetap setiap bulan untuk kekal hubungan persaudaraan yang baik.

Langkah cara bina rumah di atas tanah sendiri seterusnya adalah anda perlu untuk menentukan reka bentuk, rumah teres atau rumah banglo ? Jika tiada tanah maka segera membeli tanah itu kerana harga tanah akan menjadi lebih mahal pada masa depan.

1 Response to "Cara Bina Rumah Di Atas Tanah Sendiri"

 1. IS BARU LAGI TAHUN INI, ANDA A MAN PERNIAGAAN / WANITA, A KERJA DALAM ORGANISASI, SELF bekerja? Memerlukan pinjaman peribadi untuk perniagaan tanpa tekanan, Jika ya, hubungi kami hari ini, kami menawarkan pinjaman tahun baru pada kadar faedah yang rendah sebanyak 2%, anda boleh memulakan tahun baru dengan senyuman di muka anda, keselamatan, kebahagiaan kami pelanggan adalah kekuatan kita. Jika anda berminat, anak borang permohonan pinjaman di bawah:
  Meminjam Maklumat:

  Nama Penuh: _______________
  Negara: __________________
  Seks: ______________________
  Umur: ______________________
  Jumlah Pinjaman Diperlukan: _______
  Tempoh Pinjaman: ____________
  Tujuan pinjaman: _____________
  Nombor telefon bimbit: ________

  Untuk maklumat lanjut sila hubungi kami sekarang melalui e-mel: lydiaclintonloanfirm@gmail.com, ini adalah peluang untuk anda melakukannya

  BalasPadam