8 Cara Nak Bina Rumah Cepat

Advertisement
Cara nak bina rumah cepat yang anda pahami dan mengamalkan akan membuat kos pembinaan lebih murah, dan rumah itu menjadi tempat tinggal yang comel dan indah untuk keluarga dapat direalisasikan. Jika anda kini tinggal di rumah sewa mesti berasa beberapa masalah seperti tidak boleh pengubahsuaian bangunan, deco rumah dan lain-lain secara bebas.

Cara Bina Rumah Cepat


1. Pembelian Tanah

Cara bina rumah cepat pertama adalah kami mengesyorkan anda untuk membeli sebuah tanah yang berhampiran dengan lebuh raya supaya proses pembinaan dapat berjalan dengan cepat kerana bahan binaan boleh cepat dihantar ke lokasi, tukang bangunan mudah untuk pergi dan pulang.

2. Tukang Bangunan atau Pembina Profesional

Pembina atau tukang bangunan yg profesional lebih cepat dalam membuat projek bina rumah, mereka mempunyai pengalaman yang luas. Walaupun upah pembina profesional adalah lebih mahal, tetapi jika dikira pembina profesionaal adalah lebih murah kerana ia menempatkan begitu pantas dan cepat.

3. Anda perlu berurusan dengan permit pembinaan rumah kepada kerajaan Malaysia, lesen-lesen yang sepatutnya siap pada awal projek pembangunan, dan anda boleh menjadi tenang kerana tidak akan ada masalah dengan kerajaan Malaysia pada masa hadapan kerana sudah mempunyai lesen di tanah dan bangunan.4. Kami mengesyorkan bahawa anda menjadualkan pembinaan rumah dengan terperinci dan dilengkapi dengan sasaran, anda boleh meramalkan apa kerja yang telah ditangguhkan.

5. Anda memberikan jadwal atau lukisan kerja yang baik dan mudah difahami kepada tukang bangunan supaya pembina tidak keliru apabila bekerja pada proses bina rumah cepat, ini akan mengurangkan masa yang sia-sia.

6. Anda membeli bahan-bahan binaan di kedai bahan binaan rumah yg berhampiran dengan lokasi projek bina rumah, dan melengkapkan jadual pengedaran bahan-bahan binaan untuk dihantar melalui kedai bangunan. Anda cek dan teliti setiap ketibaan penghantaran bahan pembinaan.

7. Anda harus memperhatikan pelaksanaan bina rumah cepat karena sering mengalami kecuaian dalam mengekalkan kualiti kerja dan juga faktor keselamatan kerja adalah perlu diperhatikan. Kita bertanggungjawab untuk memantau kualiti dan keselamatan.

8. Anda membayar gaji pada masa yang disepakati dan gaji mesti mematuhi perjanjian kontrak kerja (ijarah), tukang bangunan yang dibayar pada masa yang tepat dan mendapat bonus maka akan bersemangat dalam mengerjakan cara nak bina rumah cepat selesai yang Anda tetapkan.

0 Response to "8 Cara Nak Bina Rumah Cepat "

Catat Ulasan