Ketahui Cara Nak Beli Rumah Kos Rendah

Advertisement
Bagi anda yang ingin mengetahui bagaimana cara nak rumah kos rendah murah kemudian cuba untuk ketahui dan memahami maklumat yang kita kongsi masa ini. Harga tanah adalah lebih mahal membuat orang sukar untuk membeli rumah dengan harga murah, rumah bank lelong dianggap agak mahal kerana ada kredit yang menjadi masalah kita.

Jika anda seorang lelaki bujang yang mahu berkahwin atau suami akan memikirkan untuk mempunyai rumah untuk isteri dan anak-anak, suami mempunyai kewajipan untuk memberikan kehidupan yang sempurna di isterinya dan anak-anaknya, salah satu daripadanya ialah untuk menyediakan rumah teres, rumah banglo, rumah sederhan yang selesa dan sihat.

Cara Nak Beli Rumah Kos Rendah Murah


1. Tanpa Perkhidmatan Broker Rumah

Pastikan anda tidak menggunakan perkhidmatan ejen rumah atau broker rumah yang biasanya akan meminta upah oleh 3-8% daripada jumlah harga rumah. Jika harga rumah RM 200,000, broker rumah yang memperoleh pendapatan antara RM6, 000 - RM 16,000. Anda boleh mendapatkan rumah murah untuk notis jualan dalam majalah, internet dan media lain.

2. Beli Rumah Dengan Tunai

Anda membuat perjanjian dengan penjual rumah untuk membayar secara tunai atau tanpa gadai janji rumah, rumah dijual dengan sistem kredit akan menaikkan harga sehingga 50% lebih, contohnya: harga asal rumah RM 150,000 jika dijual kepada kos kredit boleh mencecah RM 225,000 atau lebih mahal.

3. Membeli Rumah Lelong

Anda mencari rumah lelongan di internet, dan kemudian pilih rumah lelongan yang dijual tanpa menggunakan kredit bank. Pinjaman perumahan oleh bank-bank akan membuat harga rumah lebih mahal. Pilih rumah lelong dengan kedudukan yang strategik, berhampiran dengan pejabat, sekolah, masjid dan lain-lain.

4. Cara Membeli Rumah Kos Rendah Daripada Bank

Kami tidak mengesyorkan untuk membeli rumah kos rendah murah daripada bank kerana tidak ada kontrak pembelian yang tidak selaras dengan Islam yang membuat harga lebih mahal. Tetapi negara telah menetapkan syarat-syarat yang perlu dipatuhi oleh pembeli rumah kos rendah daripada bank, iaitu:

1. Pembeli rumah adalah warganegara Malaysia

2. Pembeli rumah sudah berumur 18 tahun ke atas

3. Pembeli rumah memiliki pendapatan bulanan tidak melebihi RM 5,000.00/bulan

4. Pembeli rumah (suami/isteri) tidak memiliki rumah di kawasan Selangor

5. Pembeli rumah sudah terdaftar di Lembaga Perumahan dan Hartanah Selangor (LPHS)

6. Pembeli rumah yang sudah mempunyai Rumah Kos Rendah lebih dari 5 tahun dapat membeli Rumah Mampu Milik yang akan dijadikan rumah kedua namun ada ketentuan batas pendapatan bagi calon pembeli Rumah Mampu Milik

7. Pembeli rumah yang bujang dengan tanggungan keluarga dapat membeli Rumah Mampu Milik.

8. Pembeli Rumah Mampu Milik harus tinggal di sana dan rumah jenis ini tidak dibeli untuk disewakan.

Sudah selesai perbincangan mengenai cara nak beli rumah kos rendah murah, semoga berguna!

1 Response to "Ketahui Cara Nak Beli Rumah Kos Rendah"

 1. IS BARU LAGI TAHUN INI, ANDA A MAN PERNIAGAAN / WANITA, A KERJA DALAM ORGANISASI, SELF bekerja? Memerlukan pinjaman peribadi untuk perniagaan tanpa tekanan, Jika ya, hubungi kami hari ini, kami menawarkan pinjaman tahun baru pada kadar faedah yang rendah sebanyak 2%, anda boleh memulakan tahun baru dengan senyuman di muka anda, keselamatan, kebahagiaan kami pelanggan adalah kekuatan kita. Jika anda berminat, anak borang permohonan pinjaman di bawah:
  Meminjam Maklumat:

  Nama Penuh: _______________
  Negara: __________________
  Seks: ______________________
  Umur: ______________________
  Jumlah Pinjaman Diperlukan: _______
  Tempoh Pinjaman: ____________
  Tujuan pinjaman: _____________
  Nombor telefon bimbit: ________

  Untuk maklumat lanjut sila hubungi kami sekarang melalui e-mel: lydiaclintonloanfirm@gmail.com, ini adalah peluang untuk anda melakukannya

  BalasPadam

wdcfawqafwef