Bagaimana Menjadi Kontraktor Binaan Berjaya

Advertisement
Masyarakat perlu pekerjaan yang boleh memberikan faedah atau mendapat gaji besar, untuk itu anda perlu memahami bagaimana menjadi kontraktor berjaya. Kontraktor bangunan mempunyai tugas penting dalam membina atau mengubahsuai rumah mengikut kehendak pemilik rumah. Kontraktor itu akan dapat memahami kehendak dan keperluan pengguna, sebagai contoh: membina rumah di atas tanah kosong menjadi sebuah rumah teres 2 tingkat yang comel, selesa dan cantik.

Anda perlu tahu bahawa semua orang boleh menjadi kontraktor binaan, kerana untuk memulakan sebuah syarikat, kita tidak memerlukan diploma dari kolej terkenal. Kontraktor yang berjaya boleh dicapai dengan kerja keras, belajar bersungguh-sungguh dan tidak mudah patah semangat.

Bagaimana Menjadi Kontraktor Binaan Berjaya


Kontraktor binaan perlu melakukan pemasaran atau aktiviti promosi untuk mendapatkan projek perumahan pengguna. Anda perlu memohon kepada persatuan kontraktor supaya rangkaian perniagaan yang lebih luas. Kontraktor harus dapat mendapatkan lesen daripada kerajaan Malaysia bahawa aktiviti-aktiviti projek boleh berjalan dengan lancar.

Bagaimana Cara Menjadi Kontraktor Binaan Berjaya

Berikut adalah beberapa sikap atau etika kerja yang perlu dimiliki oleh seorang kontraktor binaan, iaitu:

1. Disiplin

Kontraktor binaan harus dapat menyelesaikan projek pembinaan itu mengikut perjanjian yang dibuat dengan consumers atau pelanggan. Anda boleh lebih cepat selesai membina rumah ia akan menjadi lebih baik.

2. Menjaga Hubungan Dengan Baik

Bagaimana menjadi kontraktor binaan adalah Anda mesti berupaya untuk berkomunikasi dengan lebih baik dengan pengguna, pembekal bahan binaan, orang-orang yang tinggal berhampiran projek pembinaan, dan juga kepada pihak-pihak yang berkaitan dengan projek pembinaan semisal hiasan rumah teres.

3. Menjaga Amanah.

Pengguna akan memberikan kepercayaan kepada kontraktor yang boleh dipercayai dalam menjalankan tugas mereka, ini cara nak jadi kontraktor berjaya yang penting.4. Kualiti bangunan terbaik.

Jika rumah itu sudah dibina, maka pemilik rumah itu harus pulang ke rumah mengikut hasratnya, kuat dan tahan lama.

5. Jujur

Pengguna tidak suka dibohongi, apabila kontraktor binaan menipu pengguna, mereka tidak akan menggunakan khidmatnya lagi pada masa akan datang.

6. Pilih Best Cara Kerja

Bagaimana cara untuk membina sebuah rumah yang cepat perlu diketahui oleh seorang kontraktor binaan untuk menyempurnakan projek pembangunan pada kos yang rendah kerana upah pembina dikurangkan banyak.

7. Buat Team Projek Yg Baik

Bagaimana menjadi kontraktor binaan berjaya yang terakhir adalah semua ahli team mesti berupaya untuk bekerja dengan baik dan bekerja dengan tenaga maksimum dan fikiran, seorang kontraktor binaan perlu memilih pekerja yang berakhlak kerja yang baik dan profesional.

2 Responses to "Bagaimana Menjadi Kontraktor Binaan Berjaya"

 1. IS BARU LAGI TAHUN INI, ANDA A MAN PERNIAGAAN / WANITA, A KERJA DALAM ORGANISASI, SELF bekerja? Memerlukan pinjaman peribadi untuk perniagaan tanpa tekanan, Jika ya, hubungi kami hari ini, kami menawarkan pinjaman tahun baru pada kadar faedah yang rendah sebanyak 2%, anda boleh memulakan tahun baru dengan senyuman di muka anda, keselamatan, kebahagiaan kami pelanggan adalah kekuatan kita. Jika anda berminat, anak borang permohonan pinjaman di bawah:
  Meminjam Maklumat:

  Nama Penuh: _______________
  Negara: __________________
  Seks: ______________________
  Umur: ______________________
  Jumlah Pinjaman Diperlukan: _______
  Tempoh Pinjaman: ____________
  Tujuan pinjaman: _____________
  Nombor telefon bimbit: ________

  Untuk maklumat lanjut sila hubungi kami sekarang melalui e-mel: lydiaclintonloanfirm@gmail.com, ini adalah peluang untuk anda melakukannya

  BalasPadam
 2. Halo Setiap Satu, nama saya wanita Jane alice dari Indonesia, dan saya bekerja dengan bersatu bangsa kompensasi, dan kami telah mendengar dan juga membuat pinjaman dari perusahaan pinjaman, saya cepat ingin menggunakan media ini untuk memperingatkan seluruh Indonesia yang mencari pinjaman di internet sangat berhati-hati untuk tidak jatuh di tangan scammers dan fraudstars, ada banyak lender kredit palsu di sini di internet dan beberapa dari mereka adalah asli dan nyata, aku ingin meluncur kesaksian tentang bagaimana Tuhan menuntun saya untuk pemberi pinjaman dan Pinjaman nyata genue telah mengubah hidup saya dari rumput rahmat, setelah saya telah tertipu oleh beberapa pemberi pinjaman kredit di sini di internt, saya kehilangan banyak uang untuk membayar biaya pendaftaran, isurance, pajak, dan setelah pembayaran saya masih tidak mendapatkan saya pinjaman. Setelah berbulan-bulan mencoba untuk mendapatkan pinjaman di internet dan jumlah scammed kali uang tanpa mendapatkan pinjaman dari perusahaan mereka sehingga saya menjadi begitu putus asa dalam mendapatkan pinjaman dari online genue kredit pemberi pinjaman yang tidak akan meningkatkan rasa sakit saya, jadi saya memutuskan untuk menghubungi seorang teman saya yang baru-baru mendapat pinjaman online, kita membahas kesimpulan kita tentang masalah dan dia bercerita tentang seorang wanita yang disebut Mr Dangote yang merupakan CEO dari Dangote Pinjaman Perusahaan. Jadi saya diterapkan untuk jumlah pinjaman (Rp400,000,000) dengan tingkat bunga rendah 2%, tidak merawat usia saya, karena saya mengatakan kepadanya apa yang saya ingin menggunakan uang itu untuk membangun bisnis dan pinjaman saya disetujui dengan mudah tanpa stres dan semua persiapan dilakukan pada transfer kredit dan dalam waktu kurang dari 24 jam setelah pendaftaran pinjaman, sudah disimpan ke bank dan mimpi saya datang melalui. Jadi saya ingin saran yang membutuhkan genue panggilan pinjaman cepat sekarang email di Dangotegrouploandepartment@gmail.com. dia tidak tahu bahwa aku melakukan ini. Saya berdoa agar Tuhan memberkati dia untuk hal-hal baik yang telah dilakukan dalam hidup saya. Anda juga dapat menghubungi saya di ladyjanealice@gmail.com hari yang indah lebih info..

  BalasPadam

wdcfawqafwef