Contoh Gambar Reka Bentuk Rumah Kampung Moden

Advertisement
Reka bentuk rumah adalah desing yang tetap menarik di zaman moden. Malah, rumah kampung mempunyai ciri-ciri yang merayu kepada semua orang yang melawat ke rumah puan dan tuan. Deco rumah kampung masih mempunyai ciri yang sama dengan zaman dahulu, sebagai contoh: rumah kampung mempunyai hiasan dalaman semula jadi, kerana ia diperbuat daripada bahan-bahan kayu berkualiti seperti kayu jati dan mahoni.

Contoh gambar reka bentuk kampung moden 1 tingkat dan 2 tingkat pada dasarnya tidak berbeza, hanya pembahagian ruang-ruang yang berbeza. Biasanya di rumah kampung satu tingkat, ruang tamu digabungkan kepada bilik lain seperti bilik tv dan bilik keluarga. Ini dilakukan kerana kampung rumah satu tingkat mempunyai tanah yang sempit.

Reka Bentuk Rumah Kampung Moden

Sedangkan reka bentuk rumah kampung moden dua tingkat mempunyai kawasan yang besar, pemilik rumah mempunyai banyak fleksibiliti untuk mereka bentuk ruang dalam rumah, sebagai contoh: ruang tamu dipisahkan dari bilik tamu, atau dapur yang dipisahkan dari bilik makan.

Sedangkan pada desain rumah kampung moden 2 tingkat mempunyai lahan yang luas, sehingga pemilik rumah lebih leluasa untuk merancang ruang-ruang di rumah, contoh : ruang tamu dipisah dari bilik keluarga, atau dapur dipisah dari bilik makan.

Contoh Gambar Reka Bentuk Rumah Kampung ModenKami mencadangkan anda meletakkan pasu bunga yang cantik di atas meja, meja diperbuat daripada kayu digilap atau lacquered untuk kelihatan lebih semula jadi. Anda meletakkan pasu bunga dan meja di ruang tamu untuk membuat tetamu berasa selesa dan gembira. Anda juga boleh menggantung tumbuh-tumbuhan di pasu pada dinding atau tiang untuk memberi gambaran sebagai semula jadi.

Rumah kampung untuk kesan yang lebih moden, lebih baik anda pasang pesawat televisyen di dinding. Kemudian memberi permaidani dengan corak yang menarik di atas lantai. Gambar keluarga atau anak tamat pengajian boleh dipasang pada dinding sebagai pusat perhatian.

Jika anda mempunyai sebuah rumah kampung 2 tingkat, maka reka bentuk ruang tamu memerlukan pelarasan tepat seperti meletakkan tangga di ruang tamu.

Itulah beberapa contoh gambar reka bentuk rumah kampung moden boleh menjadi inspirasi Anda. Rumah itu perlu direka dengan baik untuk mempunyai gambaran yang semula jadi, cantik dan selesa.

0 Response to "Contoh Gambar Reka Bentuk Rumah Kampung Moden"

Catat Ulasan