Reka Bentuk Rumah Teres 1 Tingkat

Advertisement
Reka Bentuk Rumah Teres 1 Tingkat - Pada tahun 2014 di Malaysia, trend menunjukkan minat orang ramai yang semakin meningkat pada rumah teres. Selain itu kerana harga yang lebih murah daripada rumah jenis standard, rumah teres juga menawarkan konsep kediaman sederhana tetapi masih selesa untuk penghuni.
Dalam membuat rumah teres, sudah tentu, Anda memerlukan perancangan mengenai reka bentuk rumah teres 1 tingkat yang dikehendaki, sehingga gambar reka bentuk rumah teres mesti dikreasikan sehingga nantinya pembahagian ruang di rumah itu mengikut benar-benar apa yang diinginkan.

Setiap rumah teres mesti mempunyai konsep perbezaan dan keunikan satu sama lain. Rumah teres dengan konsep bertingkat satu pasti dapat berbeda dengan rumah teres dengan 3 bilik tidur, rumah teres moden, atau rumah teres mewah. Oleh itu, sebelum membina rumah teres, Anda semua perlu menentukan konsep rumah teres yang akan dibina.Ada beberapa reka bentuk rumah teres 1 tingkat boleh Anda menggabungkan untuk dapat mendapatkan konsep rumah teres yang unik dan menarik semisal rumah teres 1 tingkat yang mudah dengan tiga bilik tidur, sebuah rumah teres yang moden dan dengan 3 bilik tidur. Penggabungan konsep ini akan menghasilkan imej pelan lantai yang lebih menarik.

Contoh Reka Bentuk Rumah Teres 1 Tingkat


Contoh reka bentuk yang pertama adalah rumah teres 1 tingkat. Rumah teres mempunyai reka bentuk moden sebuah hunian, tetapi masih mengemukakan kesan mewah dan selesa untuk penghuni. Design ini digunakan secara meluas di bandar-bandar besar menjadi semakin sukar untuk mendapatkan penginapan yang luas dengan harga yang murah.

Kita semua boleh mula merancang pembahagian ruang di dalam sebuah rumah teres 1 tingkat. Sebagai contoh, rumah teres 1 tingkat boleh dibahagikan kepada 3 bilik tidur, dapur, ruang makan, ruang keluarga, ruang tamu dan 1 bilik mandi. Pembahagian ruang pastinya menyesuaikan diri dengan keperluan anggota keluarga, saudara, orang tua dan jumlah tanah yang boleh digunakan. Apabila perancangan dilakukan, kita semua boleh mula membuat gambar rumah teres 1 tingkat ini.Sebagai contoh kami yang telah disebutkan, reka bentuk rumah teres 1 tingkat dapat dibuat menjadi 3 bilik tidur, dengan satu bilik tidur utama dan dua bilik tidur untuk kanak-kanak. Dengan menggabungkan design rumah teres, kita semua akan mendapatkan rumah teres 1 tingkat yang mudah tetapi masih selesa untuk diduduki oleh keluarga.


Pada kesempatan ini saya menyajikan contoh reka bentuk rumahteres 1 tingkat 3 bilik tidur . Pelan rumah teres ini sesuai untuk keluarga dengan dua kanak-kanak yang mahu kediaman yang kecil tetapi masih selesa.

0 Response to "Reka Bentuk Rumah Teres 1 Tingkat"

Catat Ulasan

wdcfawqafwef