Cara Proses Menjual Rumah Pinjaman Kerajaan

Advertisement
Masyarakat merasa mudah untuk membeli rumah pinjaman kerajaan untuk didapati, tetapi jikarumah pinjaman kerajaan boleh mudah dijual ? Kemudian anda perlu tahu tentang bagaimana cara proses menjual rumah pinjaman kerajaan ?

Pada masa ekonomi negara mengalami surut yang disebabkan oleh perubahan dalam pertukaran ringgit kepada dolar AS, menyebabkan banyak orang ingin menjual rumah yang mereka ada, sama ada ia adalah rumah teres, rumah banglo dan lain-lain. Jika ekonomi Malaysia merosot menyebabkan banyak keluarga mengalami masalah ekonomi. Terdapat juga sebab-sebab lain daripada orang-orang yang mahu menjual rumah sebagai contoh berpindah ke bandar yang lain.


Anda perlu menyediakan beberapa dokumen penting yang perlu sebelum mengerjakan tips menjual rumah pinjaman kerajaan yang mudah dan cepat adalah:

1. SPA lama

2. Copy IC

3. Loan Agreement lama

4. Copy Geran

Perlu difahami bahawa empat dokumen di atas adalah dokumen yang paling penting, tetapi jika kedua-dua pihak (pembeli dan penjual) memerlukan dokumen lain yang ia bertujuan untuk memudahkan dan mempercepatkan proses jualan, dan meningkatkan keyakinan semua pihak.

Apabila kita membaca dari segi prosedur yang terkandung dalam bpp.treasury.gov.my, anda sebagai penjual rumah mesti melengkapkan pinjaman dari rumah yang tidak berbayar. Anda mesti melengkapkan bayaran cukai tanah, cukai pintu dan bayaran utilities. Kami mengesyorkan bahawa resit simpan / diberikan kepada penguam (lawyer) yang dilantik dan dipercayai.

Jika anda telah menemui pembeli berpotensi yang benar-benar mahu membeli rumah dijual, maka disyorkan bahawa anda mengambil deposit sebanyak 1-4% untuk mengetahui komitmen dan kesungguhan pembeli.

Jika penjual telah menunjukkan resit atau satu surat confirmation to purchase yang dikeluarkan oleh ejen Hartanah maka boleh dipercayai. Selepas itu anda berikan salinan semua dokumen kepada bakal pembeli rumah pinjaman kerajaan.

Oleh kerana kes itu dijumpai, bakal pembeli yang ingin memohon apply loan sebelum mereka sign SPA. Kami menganggap bahawa untuk memenuhi untuk faedah kedua-dua pihak (pembeli dan penjual).

Juga disertakan dalam perjanjian jual beli rumah, bakal pembeli mengambil apply loan mesti segera membayar lunas daripada harga rumah pinjaman kerajaan. Ini adalah untuk memastikan bakal pembeli rumah tidak mengolor masa pembayaran pembelian rumah. Jika pinjaman itu telah berkuat kuasa diluluskan, SPA mestilah dikendalikan oleh seorang lawyer (penguam).

Sebenarnya dalam proses membeli dan menjual tanah, Penjual tidak diwajibkan untuk menggunakan khidmat peguam. Walau bagaimanapun, untuk mengekalkan keyakinan bakal pembeli daripada khidmat lawyer adalah sangat disyorkan untuk digunakan. Itulah cara untuk menjual pinjaman perumahan kerajaan yang mudah dan cepat

3 Responses to "Cara Proses Menjual Rumah Pinjaman Kerajaan"

 1. IS BARU LAGI TAHUN INI, ANDA A MAN PERNIAGAAN / WANITA, A KERJA DALAM ORGANISASI, SELF bekerja? Memerlukan pinjaman peribadi untuk perniagaan tanpa tekanan, Jika ya, hubungi kami hari ini, kami menawarkan pinjaman tahun baru pada kadar faedah yang rendah sebanyak 2%, anda boleh memulakan tahun baru dengan senyuman di muka anda, keselamatan, kebahagiaan kami pelanggan adalah kekuatan kita. Jika anda berminat, anak borang permohonan pinjaman di bawah:
  Meminjam Maklumat:

  Nama Penuh: _______________
  Negara: __________________
  Seks: ______________________
  Umur: ______________________
  Jumlah Pinjaman Diperlukan: _______
  Tempoh Pinjaman: ____________
  Tujuan pinjaman: _____________
  Nombor telefon bimbit: ________

  Untuk maklumat lanjut sila hubungi kami sekarang melalui e-mel: lydiaclintonloanfirm@gmail.com, ini adalah peluang untuk anda melakukannya

  BalasPadam
 2. Halo, saya Mrs Nelly mulia, pemberi pinjaman pinjaman swasta yang menawarkan pinjaman pada tingkat bunga hanya 2%. kami menawarkan, pinjaman pribadi, kredit mobil, modal usaha, pinjaman pribadi dll untuk individu dan perusahaan yang dalam kesulitan keuangan di bawah persyaratan pinjaman yang jelas dan dan dimengerti. hubungi kami hari ini melalui email sehingga kami dapat memberikan persyaratan pinjaman dan kondisi: (nellyperious@gmail.com)

  BalasPadam
 3. Apakah Anda seorang pengusaha dalam masalah keuangan atau membutuhkan uang untuk memulai bisnis Anda, membayar tagihan atau hutang untuk diselesaikan, atau Anda memerlukan pinjaman untuk memulai bisnis yang baik? Apakah Anda memiliki nilai kredit rendah dan sulit bagi bank / modal lokal yang ingin mendapatkan kredit dari lembaga keuangan lainnya? Apakah Anda memerlukan pinjaman atau pembiayaan untuk alasan apapun, jika Anda mau,

  * Pinjaman Kendaraan
  * Pinjaman Real Estat
  * Pinjaman Bisnis
  * Pinjaman Lain
  * Kredit
  * MasterCard

  Silahkan hubungi kami via e-mail: juanwalkerloancompany@gmail.com
  Negara-negara di dunia harus perumahan. Kebutuhan pelanggan.

  Anda perlu memberikan informasi berikut untuk membuka file pemrosesan pinjaman. 1. NAMA LENGKAP: ...............................

  2. ALAMAT: .......... .................... .. ...

  3. BEKERJA: .....................

  4. NEGARA: ........................

  5. KONDISI: .................. ...... ..

  6. Kota: ...........................

  7. SEX: ....... .....................

  8. Usia .......................... ..

  9. NOMOR MOBILE TELEPON: ..............

  10. JUMLAH KREDIT YANG DIPERLUKAN: ..........

  11. Pendapatan bulanan ....... ...........

  12.DURATION: ..................... ..

  13. TUJUAN TUJUAN ....... ........

  Terima kasih atas kerjasamanya dengan LOAN COMPANY kami. EMAIL ADDRESS: juanwalkerloancompany@gmail.com

  BalasPadam

wdcfawqafwef